AAU logo

Programmer

Her kan du læse om studieretningernes temaer på årets Studiepraktik

 

Applied Industrial Electronics

Elektronikuddannelsen i Esbjerg ”Anvendt Industriel Elektronik” er for dig, der gerne vil arbejde med elektroniske systemer, effektelektronik, elektriske maskiner, instrumentering, automation og programmering til fremtidens satellitter, robotter, undervandsrobotter, chip-teknologier og meget mere.

Tema: Hvordan kan banker sikre deres bankbokse?

I studiepraktikforløbet 'Applied Industrial Electronics' skal du sammen med din gruppe med hjælp fra nuværende studerende udvikle et koncept til identifikation af medarbejdere og åbning af porte eller døre.

På AAU Esbjerg arbejder vores studerende praksisnært med at løse problemer fra den virkelige verden, så I skal selvfølgelig ikke kun udvikle konceptet, men også bygge en prototype med LEGO Mindstorms.

Prototypen skal programmeres, men bare rolig, du får et introkursus der tilpasset dit personlige niveau og erfaring.

Se programmet for Applied industrial electronics her

 

Byggeri og Anlæg

Drømmer du om at blive bygningsingeniør? Brænder du for miljø, trafikplanlægning, bygningsværker eller vil du gerne arbejde med lavenergibyggeri og sundt indeklima?

Tema: Konstruer og byg en bro

Sammen med din gruppe skal du undersøge hvorvidt en brokonstruktion opfylder de ønskede krav fra bygherren og igennem forløbet vil du blive introduceret til, hvordan konstruktioner bærer laster og hvilken effekt dette vil have. Disse grundlæggende betragtninger kan du anvende til at optimere designet af brokonstruktionen, hvis kravene ikke opfyldes.

Du får mulighed for at udføre dine og din gruppes ideer i praksis, og efterprøve om teorien stemmer overens med virkeligheden.

Se programmet for Byggeri og anlæg her 

 

Maskinteknik

Vil du spille en vigtig rolle i den industrielle og teknologiske udvikling? Og have en uddannelse, hvor der er bud efter dig - ikke kun i fremtiden, men også nu?

Med en uddannelse som maskiningeniør bliver du i stand til på kreativ og systematisk vis at konstruere, fremstille og styre maskiner og produktionssystemer. Kun fantasien sætter grænser i dine projekter.

Tema: Optimer et dagligdagsprodukt

I løbet af Studiepraktikkens 3 spændende dage skal du optimere et dagligdagsprodukt. Analysere det, skille det ad, redesign det, 3D-printe det og teste det. Du får mulighed for at udfordre dig selv teknisk og kreativt.

Kom og vær med til at produktoptimere. Optimering af produkter er væsentligt for mange virksomheder, for at bevare konkurrenceevnen og maksimere indtjeningen. En optimering kan fx bestå i at:

  • Ændre materialet, og dermed opnå en vægtbesparelse og bedre funktionalitet
  • Reducere antal processer i fremstillingen af produktet, hvilket kan give omkostningsbesparelser
  • Ændre designet, hvilket kan forbedre funktionen

Se programmet for maskinteknik her

 

Energi

Som studerende på Energi kan du være med til at løse energitekniske problemstillinger, der påvirker mennesker på tværs af landegrænser og kontinenter. Ikke alene arbejder du med energisystemer, men du får også redskaber til at kunne designe og udvikle de systemer som omgiver f.eks. vindmøller. Her kan det bl.a. være drone, undervandsrobotter og inspektionssystemer.

Tema: Udvikl et system til droner

I Studiepraktikken på Aalborg Universitet Esbjerg i Energi, skal vi arbejde med udviklingen af et system, der kan få en drone til at holde en fast højde. Vi vil gennemgå problemer med vindforhold, som vi vil genskabe i vindtunnellen på universitet.

Vi gennemgår grundlæggende teknikker til at opbygge sådan et system – både i teori og i praksis, hvor der arbejdes i mindre grupper. Hver gang vi gennemgår noget teoretisk, vil vi afprøve det på en drone i virkeligheden.

Se programmet for energi her

 

Kemi og Bioteknologi

Har du nogensinde tænkt på, hvor meget kemi vi bliver udsat for i vores dagligdag? Bruger du bodylotion, shampoo eller barberskum, og har du spekuleret på, hvordan og hvorfor det kan holde sig i et år? Hvilke kemiske stoffer tilsættes af producenterne for at øge holdbarheden i disse produkter?

Tema: Kemikalier i hverdagsprodukter

Studiepraktikken løber over 3 spændende dage, og tager udgangspunkt i kosmetik og plejeprodukter fra din egen hverdag. Vi ser nærmere på, hvordan de påvirker din sundhed og miljøet. Der vil herunder lægges vægt på, hvordan vi kan formindske miljø- og sundhedsrisici ved brugen af disse produkter. Hvis dette lyder som noget for dig, og du har interesse inden for kemi og bioteknologi, så meld dig til dette års Studiepraktik og få en smagsprøve på universitetslivet. 

Se programmet for kemi og bioteknologi her

”Muligheden for at deltage i en forelæsning var spændende. Der lærte jeg lidt om undervisningsformen og om selve uddannelsen og fik eksempler på nogle af de emner, der indgår i et rigtigt studieforløb. Det var rigtig godt at møde studerende, og det var også virkelig spændende at høre en nyuddannet fortælle om hendes eksamensprojekt”.

Studiepraktikant om Studiepraktik 2017