Studiepraktik i Aalborg

Prøv en af vores uddannelser i 3 dage

Studiepraktik er din mulighed for at lære en uddannelse bedre at kende og samtidig opleve en masse facetter af livet som studerende på AAU.

I 2021 bliver det igen et 3-dages arrangement med fysisk fremmøde på vores campus i Aalborg. Vi har sørget for at lave en række spændende programmer til dig, så du får så stort et udbytte af din Studiepraktik som muligt.

Datoer

Studiepraktik finder sted fra 27. - 29. oktober 2021

Tilmelding

Første ansøgningsrunde er slut, men du kan søge ind på evt. ledige studiepraktikpladser fra den 30. september kl 18.00 på https://studiepraktik.nu

Sådan søger du

Du søger en studiepraktikplads via den fælles landsdækkende hjemmeside for Studiepraktik. 

Første ansøgningsrunde er slut. Hvis du har ansøgt om at komme i Studiepraktik, kan du d. 24. september logge ind på din profil og se om du har fået en plads.

Hvis du ikke får tildelt en praktikplads ved lodtrækning, så fortvivl ikke. Du kommer automatisk på venteliste til de praktikforløb som ligger i din kurv. Hvis der er nogen som ikke bekræfter den plads de har fået tilbudt, går pladsen i stedet til en fra ventelisten.

Hvis du ikke fik ansøgt i ansøgningsperioden, kan du først søge om en praktikplads når vi åbner for ledige pladser den 30. september. Du kan derfor ikke skrive dig på venteliste.

Ansøg på STUDIEPRAKTIK.NU

Flere gode ting at vide

 • +

  Transportmuligheder

  Aalborg Universitet tilbyder flere typer gratis transport til studiepraktikanter, der deltager i Studiepraktik på AAU. Tilbuddene er afhængige af, hvor i landet du bor - du kan læse om dem under menupunktet "Transport og find vej".
  Bemærk at AAU ikke refunderer omkostninger til transport.

 • +

  Hvordan foregår Studiepraktik?

  Når du vælger Studiepraktik på AAU får du mulighed for at få et unikt indblik i en uddannelse og i det studieliv, der venter dig som studerende. I løbet af Studiepraktikken får du muligheder for at snakke med studerende, studievejledere og følge undervisningen.

  I 2021 bliver det igen et 3-dages arrangement med fysisk fremmøde på vores campus i Aalborg. Vi sørger for at lave et spændende program til dig, så du får mulighed for at opleve så mange facetter af livet som studerende på AAU som muligt.

  Oplev studieformen og mærk stemningen på universitetet

  Du kommer undervejs til at lære mere om studieformen, det projektorienterede gruppearbejde, som kendetegner AAU, ligesom du vil få en forsmag på det faglige indhold, som de studerende arbejder med i deres hverdag.

  Det fysiske studiemiljø spiller en væsentlig rolle for de studerendes hverdag. Selvom du ikke kan besøge os rent fysisk til Studiepraktik i år, så prøver vi alligevel at give jer en fornemmelse af de lokaler, som bruges på den valgte uddannelse, dvs. auditorier, laboratorier, grupperum, it-faciliteter m.m.

 • +

  Studielivet er mere end bøger

  Livet udenfor studierne er en væsentlig del af det at være studerende på AAU.

  Hør studerende fortælle om Aalborg som Studieby:

   

   

 • +

  Overnatning

  I samarbejde med Aalborg Kommune har vi gjort det muligt at tilbyde gratis overnatninger til omkring 400 studiepraktikanter, der bor udenfor Region Nordjylland eller som kommer fra Thy-Mors. Pladserne bliver fordelt efter "først-til-mølle".

  Du tilmelder dig overnatning, når du har fået en studiepraktikplads og bekræfter denne (ca. fra den 23. september).

  Hvor kan man blive indlogeret?

  Hotel Cabinn i Aalborg centrum
  Fjordgade 20
  9000 Aalborg
  Tlf: 96 20 30 00

  Bor du i Region Nordjylland?

  Bor du indenfor region Nordjyllands grænser, men ønsker at overnatte i Aalborg under din Studiepraktik kan du via Visit Aalborgs hjemmeside finde et hotel på egen regning.   

  Tjek ind 

  Tjek ind på Hotel Cabinn og Aalborg Vandrerhjem skal ske onsdag den 27. oktober i tidsrummet kl. 15.30 til kl. 18.00. Tjek ud foregår fredag den 29. oktober senest kl. 9.00.

  Der vil være en tutor fra Aalborg Universitet tilstede, som udleverer nøgler til dig og dine medpraktikanter. Overnatningen på Cabinn bliver på 3 og 4-personers værelser, og på Aalborg Vandrerhjem på 4-personers værelser eller 5-personers hytter. Hvis du ønsker at dele værelse med bestemte personer kan det først koordineres med vores tutor ved tjek ind på hotellet.

  Morgenmad og internetadgang

  Gratis internet og morgenmad er inkluderet i opholdet. Tidspunktet for morgenmad oplyses ved tjek ind.

  Tutorer tilstede på overnatningsstedet

  Der vil være tutorer til stede når du tjekker ind onsdag eftermiddag og hele aftenen. Tutorerne står til rådighed for spørgsmål og praktisk hjælp. Får du tilbudt overnatning, er sengelinned til rådighed på stedet.

  Spørgsmål til overnatning?

  Spørgsmål om overnatning kan stilles til Studiepraktik AAU
   
 • +

  Studiepraktik i billeder

  Få et indblik i, hvad Studiepraktik er ved at se film og billeder fra tidligere års Studiepraktik på AAU. Brug meget gerne hashtagget #aaustudiepraktik hvis du lægger billeder på Instagram, mens du er i Studiepraktik.

   

   

 • +

  Folk, du kan kontakte

  Vores tutorer vil rigtig gerne svare på spørgsmål

  Hensigten med Studiepraktik er at give dig al den information om Aalborg Universitet og den uddannelse du ønsker, så du kan blive afklaret i dit studievalg. Spørg derfor endelig løs både inden og under Studiepraktikken.
   

  Kontaktperson på uddannelsen

  Har du spørgsmål inden Studiepraktikken kan du få fat i en kontaktperson fra den uddannelse du skal i praktik i. Kontaktoplysningerne finder du i programmet for den uddannelse, du skal besøge.
   

  Kontakt en koordinator

  Har du praktiske spørgsmål til Studiepraktik eller er der informationer, du savner, er du meget velkommen til at kontakte en af vores koordinatorer via vores fællesmail:

  Studievejlederen på uddannelsen

  Du er også meget velkommen til at kontakte studievejlederen for den uddannelse, du har tilmeldt dig eller overvejer at tilmelde dig. Hver uddannelse på AAU har sin egen studievejleder, der oftest er en studerende. Studievejlederen kan svare på dine spørgsmål om uddannelsen, hverdagen på studiet, litteratur, projekter og jobmuligheder efter studiet.