AAU logo

Studiepraktik i Aalborg

Flere gode ting at vide

 • +

  Hvordan foregår Studiepraktik?

  Når du vælger Studiepraktik på AAU får du mulighed for at få et unikt indblik i en uddannelse og i det studieliv, der venter dig som studerende. I løbet af de tre dage, du besøger os, får du masse af muligheder for at snakke med studerende, studievejledere og følge undervisningen.

  Oplev studieformen og mærk stemningen på universitetet

  Du kommer undervejs til at opleve studieformen, det projektorienterede gruppearbejde, som kendetegner AAU, ligesom du vil få en forsmag på det faglige indhold, som de studerende arbejder med i deres hverdag. På nogle uddannelser laver du et miniprojekt sammen med andre kommende studerende, på andre uddannelser følger du de studerende, der laver projekter.

  Det fysiske studiemiljø spiller en væsentlig rolle for de studerendes hverdag og du kommer selvfølgelig også til at få en fornemmelse af de lokaler, som bruges på den valgte uddannelse, dvs. auditorier, laboratorier, grupperum, it-faciliteter m.m.

  Studiepraktik på AAU  i Aalborg afholdes i samarbejde med Studievalg Danmark - Center Nordjylland, Aalborg Kommune, Region Nordjylland, Nordjyllands Trafikselskab samt det landsdækkende Studiepraktik-samarbejde.

 • +

  Studielivet er mere end bøger

  Livet udenfor studierne er en væsentlig del af det at være studerende på AAU. I forbindelse med Studiepraktik får du mulighed for at opleve, hvad studielivet også kan være, når det ikke handler om bøger og undervisning - vi kalder det After Study.

  Oplev Aalborg City - oNsdag eftermiddag

  Aalborg Kommune inviterer til byvandring i hjertet af Aalborg onsdag den 23. oktober fra kl. 15.30. 

  På turen vil ældre studerende vise en masse spændende steder frem, som er gode at kende til som studerende. Blandt andet lægger de vejen forbi Studenterhuset, Skråen, Musikhuset og ikke mindst et af byens kollegier, hvor du kan opleve hvordan din kommende Studiebolig kan se ud.

  Hvor og hvornår

  Byvandringen starter i Nordkraft - Kedelhallen på Kjellerups Torv 1 i Aalborg fra kl. 15.30. Der sendes løbende grupper af sted, indtil kl. 17.30, hvor sidste gruppe går. Turen varer ca. 1 time, og vi sørger for en forfriskning til alle deltagere.

  hvem kan deltage?

  Alle studiepraktikanter er velkomme til byvandringen - det gælder dig, der tilmeldte dig på studiepraktik.nu, og det gælder også dig, der først nu er blevet opmærksom på tilbuddet om byvandring.

  Byvandringen afholdes af Study Aalborg, som er Aalborg Kommunes platform for kontakt med studerende. I byvandringen deltager også studiepraktikanter fra University College Nordjylland. 

  Hør studerende fortælle om Aalborg som Studieby:

   

   

 • +

  Overnatning 2019

  Aalborg Kommune har gjort det muligt for os at tilbyde gratis overnatninger til omkring 300 studiepraktikanter, der bor udenfor Region Nordjylland eller som kommer fra Thy-Mors. Pladserne bliver fordelt efter "først-til-mølle".

  Venteliste til overnatning - klik her!

  Hvor kan man blive indlogeret?

  Aalborg Vandrerhjem
  Skydebanevej 50
  9000 Aalborg
  Tlf: 98 11 60 44

  Hotel Cabinn i Aalborg centrum
  Fjordgade 20
  9000 Aalborg
  Tlf: 96 20 30 00

  Bor du i Region Nordjylland?

  Bor du indenfor region Nordjyllands grænser, men ønsker at overnatte i Aalborg under din Studiepraktik kan du via Visit Aalborgs hjemmeside finde et hotel på egen regning.   

  Tjek ind 

  Tjek ind på Hotel Cabinn og Aalborg Vandrerhjem skal ske onsdag den 23. oktober i tidsrummet kl. 15.30 til kl. 18.00. Tjek ud foregår fredag den 25. oktober senest kl. 9.00.

  Der vil være en tutor fra Aalborg Universitet tilstede, som udleverer nøgler til dig og dine medpraktikanter. Overnatningen på Cabinn bliver på 3 og 4-personers værelser, og på Aalborg Vandrerhjem på 4-personers værelser eller 5-personers hytter. Hvis du ønsker at dele værelse med bestemte personer kan det først koordineres med vores tutor ved tjek ind på hotellet.

  Morgenmad og internetadgang

  Gratis internet og morgenmad er inkluderet i opholdet. Tidspunktet for morgenmad oplyses ved tjek ind.

  Tutorer tilstede på overnatningsstedet

  Der vil være tutorer til stede når du tjekker ind onsdag eftermiddag og hele aftenen. Tutorerne står til rådighed for spørgsmål og praktisk hjælp. Får du tilbudt overnatning, er sengelinned til rådighed på stedet.

  Spørgsmål til overnatning?

  Spørgsmål om overnatning kan stilles til Studiepraktik AAU
   
 • +

  Er du til billeder?

  Få et indblik i, hvad Studiepraktik er ved at se film og billeder fra tidligere års Studiepraktik på AAU. Vi lægger under Studiepraktikken løbende nye billeder ud på Flickr - også dine hvis du vil  - brug hashtagget #aaustudiepraktik.

  Se billeder fra Studiepraktik

   

 • +

  Folk, du kan kontakte

  Vores tutorer vil rigtig gerne svare på spørgsmål

  Hensigten med Studiepraktik er at give dig al den information om Aalborg Universitet og den uddannelse du ønsker, så du kan blive afklaret i dit studievalg. Spørg derfor endelig løs både inden og under Studiepraktikken.
   

  Kontaktperson på uddannelsen

  Har du spørgsmål inden Studiepraktikken kan du få fat i en kontaktperson fra den uddannelse du skal i praktik i. Kontaktoplysningerne finder du i programmet for den uddannelse, du skal besøge.
   

  Kontakt en koordinator

  Har du praktiske spørgsmål til Studiepraktik eller er der informationer, du savner, er du meget velkommen til at kontakte en af vores koordinatorer via vores fællesmail:

  Studievejlederen på uddannelsen

  Du er også meget velkommen til at kontakte studievejlederen for den uddannelse, du har tilmeldt dig eller overvejer at tilmelde dig. Hver uddannelse på AAU har sin egen studievejleder, der oftest er en studerende. Studievejlederen kan svare på dine spørgsmål om uddannelsen, hverdagen på studiet, litteratur, projekter og jobmuligheder efter studiet.